Overzicht magazines

Bij de kampeerauto’s zal seizoenjaar 2015 volledig in het teken staan van de nieuwe Fiat Ducato waarvan we je alvast de bestelwagenversie kunnen laten zien die getypeerd wordt door een nieuwe snuit. Midden mei gaat de redactie van Kampeerwereld de zesde generatie testrijden in Turijn. Een verslag hiervan lees je in het zomernummer (40) van Kampeerwereld.

Meer info

Truma zorgt met een aantrekkelijke verkoopactie voor lentesfeer: vanaf 15 april 2014 krijgen klanten bij de aankoop van een Truma-airconditioning gratis het nieuwe digitale regelapparaat CP plus ter waarde van 249 euro.

Meer info

Op enkele uitzonderingen na wordt de keuze van het basisvoertuig gemaakt door de fabrikant. Het aanbod bestaat uit de Fiat Ducato, de Ford Transit, de Mercedes Sprinter, de Peugeot Boxer, de Citroën Jumper, de Opel Movano, de Iveco Daily en de Volkswagen Transporter. De keuze voor een bepaald basisvoertuig wordt onder meer bepaald door de flexibiliteit van het platform, het laadvermogen, de krachtbron en soms ook het aanzien dat de constructeur aan zijn motorhome wil geven.

Meer info

Of je nu een caravan of een kampeerauto hebt, vrijwel ieder vrijetijdsvoertuig heeft tegenwoordig een cassettetoilet aan boord. Maar wie ledigt nu de toiletcassette: mijnheer of mevrouw ? Onderzoek door Thetford, marktleider in toiletcassettes, bij 500 kampeerders levert verrassende resultaten op.

Meer info

Oude liefde roest niet, althans niet bij Knaus dat de Lifestyle, een trendy caravan met loft interieur op maat van jonge gezinnen met kinderen, herintroduceert in een compleet nieuw jasje.

Meer info

Onder deze toepasselijke naam zet Knaus een nieuwe unieke variant van de Box Star in de markt die opvalt door de afwezigheid van een klassieke zitbank bij de zithoek en dus helemaal op maat is gesneden van twee personen.

Meer info

Met de Blue C426 richt Caravelair zijn pijlen op jonge gezinnen met kinderen. Deze beperkte reeks geniet bovendien van een rijkelijke uitrusting voor een concurrentiele prijs.

Meer info

In de meeste motorhomes zit een gasverwarming van het Duitse Truma, een zogenaamde Combi van 4000 of 6000 W, die keurig weggewerkt is in een kast, onder een bank of in een bergruimte.

Meer info

Eens je het type hebt gekozen, is het de beurt aan de indeling: de ene al wat praktischer dan de andere. Ga bij de keuze niet over ijs van één nacht. Wik en weeg de voor- en nadelen van verschillende indelingen alvorens tot de aankoop over te gaan. De lengte speelt een belangrijke rol in de opstelling van de zithoek, natte cel, keuken, slaapkamer, enz. In een motorhome van zeven meter zal alles wat groter uitvallen, dan in een exemplaar van amper vijf meter.

Meer info

Aan modellen ontbreekt het alvast niet. Er bestaan zo’n zestig verschillende motorhomemerken, elk met bijzondere eigenschappen. Het gamma vangt aan met alkoven, gevolgd door semi-integraal en integraal modellen. In elk van deze types heb je verschillende prijscategorieën van basic tot superluxueus. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit een aantal buitenbeentjes zoals de ‘van’ of ingerichte bestelwagen en de Amerikaanse motorhome op bus- of vrachtwagenchassis.

Meer info

 


Met de kampeerauto logeren bij  wijnboeren,
veetelers, landbouwbedrijven 
?

 

Een heel jaar lang onbeperkt

overnachten in Frankrijk

voor slecht 32 euro

 

Bestel de France Passion gids 2019

 

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0