Betaalbare luxe

Dicar bestelt regelmatig een reeks kampeerauto’s op voorhand bij een fabrikant met tal van inbegrepen opties, maar tegen een voordeelprijs. In het verleden mochten we onder andere al de limited edition Cocoon van Benimar, de Sovereign en de Carat van Mclouis bewonderen. Ditmaal is het de beurt aan Dethleffs, die een prachtige Diplomat aflevert, exclusief gebouwd voor Dicar.

 

Door op voorhand exterieur en interieur vast te leggen en vroeg bij de fabriek te bestellen kan Dicar een snelle levertijd garanderen en de klant tal van voordelen bieden. Aan de inrichting, de keuze van materialen en kleuren kan de koper niets meer veranderen, maar dit hoeft geen nadeel te zijn. Je bekijkt het voertuig in de showroom en je weet perfect wat je koopt. Je verliest je ook niet in de tientallen soorten stofbekledingen en welke optie je nu wel of niet moet nemen.

 

 

Diplomat
Gebaseerd op de Advantage reeks van Dethleffs liet Dicar de Diplomat ontwerpen en bouwen. Enkel vooraan op de grille van de bestuurderscabine ontdek je aan het “D” logo dat het hier om een Dethleffs kampeerauto gaat. Het unieke design met zwart metaalkleurige cabine en zilveren opbouw getuigt van klasse. Een opvallend en fijn oranje lijntje staat fris en knipoogt natuurlijk naar het oranje logo van Dicar. De kadervensters liggen in één vlak met de opbouw. De instaptreden aan de bestuurderscabine zijn uniek en niet opgenomen in de klassieke Advantage reeks. De extra brede ingangsdeur van 70 centimeter leidt ons zonder instapproblemen naar binnen.

 

Fris en warm
De Diplomat krijgt een Lorraine Walnut interieur bestaande uit donker hout afgewisseld met witte elementen. Dit is in de normale Advantage reeks een optie. En wat in de Advantage niet mogelijk is, krijgt de Diplomat standaard, namelijk een wit Eco lederbekleding voor de zitbanken. Op deze wijze baadt het interieur in frisse en warme luxe tegelijkertijd. Deze limited edition is beschikbaar in 2 indelingen, één met vrijstaand bed, en één met lits-jumeaux. Bij deze laatste variant kan je kiezen uit lage bedden, of uit hoger geplaatste bedden met een grotere garage als gevolg.

 

Zeer compleet
De basisuitrusting is meer dan compleet te noemen. Tal van extra’s zijn inbegrepen en de korting in het voordeel van de klant bedraagt wel € 13.874. De volledige optielijst opsommen, zou te ver leiden. We vermelden de unieke gasflessenhouder achteraan die kan uitgeschoven worden om de flessen makkelijk te wisselen. Ook kwaliteit staat hoog in het vaandel met de Dethleffs Lifetime-Plus absoluut houtvrije opbouwconstructie. Als je even bekijkt wat je allemaal krijgt voor de prijs van € 59.900 dan begrijp je wel dat deze Diplomat verkoopt als zoete broodjes. Wees er vlug bij, moest je interesse hebben. (PE)

 

Info: www.dicar.bewww.dethleffs.com

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0