Lounge Allures

 

Een zelden gezien ruimtegevoel en een lounge-zithoek met klasse in een fraai hedendaags design, dat zijn de troeven van de nieuwe Mileo 282 van Benimar. De Spaanse fabrikant is al langer trendsetter in het lanceren van nieuwe designtrends en nooit geziene indelingen. 

 

Bij het binnenstappen van de 282 valt het enorme ruimtegevoel onmiddellijk op. In tegenstelling tot heel veel andere indelingen die naar achter toe soms wat “nauw” aanvoelen omwille van de smalle doorgang naar het slaapgedeelte, lijkt deze 282 juist breder te worden. Dit heeft alles te maken met de grote lounge die zich achteraan situeert. Vooraan zit een extra groot en breed panoramisch dakraam boven de bestuurderscabine dat veel daglicht toelaat wat de ruimtelijkheid nog meer ten goede komt.

 

 

Lekker onderuit
De lounge bestaat uit een L-salon met een grote, lage salontafel. Onder het zijraam bevindt zich een vensterbank, zeg maar buffetkast, waarop heel wat spullen kunnen geplaatst worden. De fel gekleurde kussens verfraaien niet alleen het geheel, maar maken ook dat je je kan “nestelen” wat de loungesfeer alleen maar verhoogt. Een aan de zijwand van de hangkast opgehangen televisie completeert het geheel.

 

Met vier in bed
Boven de luxueuze zithoek achteraan bevindt zich het hefbed voor twee personen. Eens dit naar beneden gehaald is, kan je nog steeds terecht in de zithoek vooraan, zodat twee personen niet noodzakelijk tezamen moeten gaan slapen. Boven de zithoek vooraan bevindt zich een tweede hefbed voor één persoon. Wanneer de zithoek aan de bestuurderscabine ook nog eens omgebouwd wordt tot een individuele slaapplaats,  kunnen dus vier personen overnachten. Beide hefbedden worden elektrisch bediend.

 

Trendsetter
Benimar was de eerste fabrikant die contrast in het interieur bracht met afwisseling van donkerbruine houtpanelen en witte kastkleppen. Ook nu weer gaat deze fabrikant een stapje verder. De afwisseling van zwarte delen met houtnerfstructuur en witte kastdeuren in hoogglans tezamen met spierwitte zijwanden is een combinatie die mag gezien worden. De houtnerfstructuur geeft een bijkomend praktisch voordeel: kleine krassen zullen niet snel opvallen.

 

Ten slotte
Benimar staat bekend voor de talrijke opbergmogelijkheden. Waar mogelijk worden schuif- of apothekerskasten voorzien. Als alternatief voor het witte salon is een iets warmere afwerking in beige of cognackleur verkrijgbaar. Vergeten we ten slotte ook niet dat zich achter het loungesalon een garage situeert met zowel een toegang aan de zijkant als achteraan. Boven de garage vinden we in het interieur nog een uit de kluiten gewassen legplank, een kast en zelfs een groot achterraam. Liefhebbers van een niet-alledaagse indeling zullen zeker en vast aangesproken worden door deze Mileo 282. (PE)

 

Info: www.dicar.be - www.hainaut-caravaning.be - www.benimar.es

 

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0