Caravanzone

De caravan kan de laatste jaren de kampeerauto niet meer bijbenen. Aan innovatie binnen de sector ligt het nochtans niet. Een moderne caravan biedt op de motor na, quasi evenveel luxe en comfort als een kampeerauto. De prijs is doorgaans maar 1/3 van wat een kampeerauto kost. Een aangepaste trekauto is wel vereist. 
De kampeerder heeft keuze uit grosso modo drie verschillende type caravans: met enkele of dubbele as en met hefdak. Bij de keuze van een caravan moet je steeds uitgaan van het trekvermogen van je auto. Dit moet toereikend zijn om het maximumgewicht (leeggewicht + laadvermogen) van de caravan te kunnen trekken.

 

Van klein tot groot, op maat van koppels of gezinnen, met een minimum aan comfort of alle denkbare luxe, de keuze in caravans is groot.

Meer info

Net zoals in motorhomes vind je in caravans verschillende indelingen, op maat van gezinnen, koppels of senioren. Een vast bed is net zoals de natte cel vandaag een standaard geworden in nagenoeg iedere caravan. De keuken is afhankelijk van de uitvoering vrij rijkelijk uitgevoerd. De zithoek is een heus salon.

Meer info

Van chassis tot verwarming en isolatie naargelang het merk en het type verschilt dit van caravan.

Meer info

Vooraleer je kan reizen en kamperen met je caravan dienen er eerst een aantal formaliteiten te worden vervuld op het vlak van de technische controle, de verzekering en afhankelijk van het gewicht ook het rijbewijs.

Meer info

Bij een caravan hoort vanzelfsprekend een voortent. De voortent zorgt voor een verdubbeling van de leefruimte en biedt ook enkele andere praktische oplossingen.

Meer info

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0