Fiat Ducato Concept

Als bewijs van zijn permanent onderzoek naar uitmuntendheid en innovatie, lanceerde Fiat Professional recent een Show Camper Van op basis van het Ducato-model dat in Europa het vaakst wordt gebruikt door de camperfabrikanten. Met dit voertuig toont Fiat Professional opnieuw zijn savoir-faire en bewandelt nieuwe paden in een specifiek segment dat reeds 25% van de campermarkt in Europa omvat en dat trouwens sterk aan belang wint. De Fiat Ducato 4X4 Expedition is ontworpen voor avonturiers die op zoek zijn naar een voertuig dat krachtig en uiterst wendbaar is op de weg en dat beschikt over een binnenruimte en een aangepaste hoogte die geschikt is om zich binnen het voertuig rechtstaand te kunnen bewegen. Een andere belangrijke troef van het model ligt in zijn opmerkelijk gebruikscomfort: hij laat zich rijden als een wagen, hij heeft een vastberaden rijgedrag, is aangenaam om in te leven, biedt een uitstekende zichtbaarheid en beschikt over comfortabele zetels.

 

4X4 Expedition 

De Fiat Ducato 4X4 Expedition is uitgerust met een turbodiesel 2.3 150 pk, de beste van zijn categorie in termen van efficiëntie en uitstoot, dankzij zijn technologie Multijet II van de laatste generatie en is eveneens uitgerust met het systeem « Gear Shift Indicator » dat ervoor zorgt het brandstofverbruik te beperken. Gekoppeld aan een integrale transmissie ontwikkeld door Dangel is geen enkele weg te ruw voor dit voertuig.

Qua exterieur is de Ducato 4x4 Expedition voorzien van een bi-color koetswerk in twee grijsnuances, met vele gepersonaliseerde uitrustingen, zoals de versterkte bumpers vooraan en de lichtunits met LED technologie. Dit alles wordt vervolledigd door een bagagedrager op het dak, ideaal ontworpen om op vakantie te haan, op een onconventionele manier, er is eveneens mogelijkheid om zich op het dak te begeven, wat erop neerkomt dat het dak als een soort van observatiepost kan worden gebruikt en dat op meer dan 2,50 meter van de grond.

 

Unieke samenwerking 

De Fiat Ducato 4X4 Expedition is het resultaat van een samenwerking met gekende partners in het milieu, Olmedo voor het exterieurgedeelte en Dangel voor het 4x4-systeem.

Tecnoform is leider op het vlak van de productie van meubels voor de inrichting van motorhomes en yachts en staat ervoor bekend om op een elegante en geraffineerde manier kwaliteitsmateralen met zorg voor geraffineerd design te voorzien. In de laatste 20 jaar heeft Tecnoform de norm gezet voor de interieurs van vrijetijdsvoertuigen op vlak van stijl, technologie en comfort en viert zijn 50ste verjaardag met de Fiat Ducato 4X4 Expedition.

De binnenruimte van de Ducato 4X4 Expedition wordt gekarakteriseerd door elegante lijnen, een zeer sober interieur met gebruik van hightech materialen die een lounge ambiance scheppen, teneinde een ruimte aan te bieden die ‘relax' is na een intense en avontuurlijke dag te hebben beleefd in open lucht!

Dangel, met meer dan 35 jaar ervaring in zijn domein, heet het integrale transmissiesysteem ontworpen van de Fiat Ducato 4X4 Expedition, met als doel het avontuurlijke en non-conventionele karakter van het voertuig naar een nog hoger niveau te brengen. Meer in detail, het permanent 4x4 systeem met visco-koppeling is gecombineerd aan een verhoogd koetswerk en aangepaste bandenmaat om grip te bieden op quasi alle ondergronden en dit in alle vertrouwen en veiligheid.

De accessoires van het exterieur werden uitgedacht door Olmedo, een bedrijf waar de ambachtelijke savoir-faire en creativiteit zich perfect weet af te stemmen aan de eisen van de meest diverse klanten. Het objectief van OImedo is het leveren van oplossingen die de transportomstandigheden verbeteren met aangepaste oplossingen voor welbepaalde noden en gebruik.

De Fiat Ducato 4X4 Expedition werd ontwikkeld voor klanten met een avontuurlijke of sportieve levensstijl, op zoek naar hoogstaand technologische oplossingen. Net om die reden omvat de uitrusting onder meer een steun voor een tablet met USB-poort, een Uconnect radio-GPS systeem met aanraakscherm, een achteruitrijcamera, en LED-diodes in de lichtunits vooraan.

Dankzij de vele troeven verkent het concept Ducato 4X4 Expedition nieuwe territoria voor dit model, meer bepaald binnen de doelgroep van liefhebbers die in de ban zijn van intense sensaties en avontuur, zij die zich op onbereden paden wensen te begeven. Fiat Professional is zich bewust van deze marktevolutie en speelt hierop in, het luistert naar zijn klanten en analyseert de markt teneinde zijn leiderspositie te behouden.

 

 

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0