De fiets speelt een enorme rol in ons leven, of je nu (semi)professioneel koerst of gewoon naar de bakker wil rijden, die tweewieler is niet weg te denken uit onze maatschappij. Ook tijdens de vakantie niet. Maar hoe nemen we twee, drie of vier fietsen veilig mee met de caravan, kampeerbus of kampeerauto? Het kan eventueel in de garage wanneer die groot genoeg is, maar als de fietsen daar niet passen, dan brengt een fietsendrager de oplossing.

Meer info

Straks, op 6 juni om precies te zijn, herdenken we het begin van Operatie Overlord, die tot de bevrijding van West-Europa leidde. Op die dag vielen de geallieerde troepen in een zorgvuldig georkestreerde campagne via de Normandische stranden in een massale aanval de bezetter aan. Ondanks de intensieve voorbereiding dreigde de hele operatie ei zo na te mislukken. De menselijke verliezen aan beide zijden waren enorm, maar op 25 augustus 1944 vormde de bevrijding van Parijs de eerste fase in het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog.

Meer info

Bij Adria staat 2019 volledig in het teken van de Twin kampeerbusreeks. Die zet in de Plus en Supreme uitvoering op alle vlakken nieuwe maatstaven met een revolutionaire opengewerkte cabine, een ingenieuze natte cel en een compleet nieuwe interieurvormgeving.

Meer info

Vliegen is vandaag zo goedkoop dat we aan de puurheid van onze achtertuin zomaar voorbijlopen. Citytrips die horden toeristen in de populaire trekpleisters lozen, houden de plaatselijke bevolking stilaan in een wurggreep. Dit leidt tot frustraties en zelfs haatgevoelens, om het nog maar niet te hebben over de schade aan het historische erfgoed. Wij doen het de volgende vijf dagen op zijn Italiaans. Door de “slow food”-gedachte geïnspireerd doen wij met de camper aan “slow travel”. Een vorm van duurzaam toerisme waarvoor we naar onze eigen Ardennen trekken.

Meer info

De cijfers liegen er niet om. De camperverkoop breekt alweer alle records. Niet alleen in België, maar over zowat heel Europa.

Meer info

Van donderdag 11 t.e.m. maandag 15 oktober vindt op de Heysel te Brussel de 56ste editie plaats van het Mobicar salon. Verspreid over vier hallen vind je zowat alles wat de Belgische markt te bieden heeft op het vlak van kampeerauto's, caravans en accessoires.

Meer info

Belgen die al eens met de caravan of motorhome op vakantie gingen, willen op geen enkele andere manier meer reizen. Ze vinden het zelfs verslavend. Dat is een opvallende conclusie van een representatief onderzoek bij 1.000 Belgen. Onderzoeksbureau iVox voerde de enquête uit in het kader van de beurs Mobicar, die plaatsvindt van 13 tot en met 17 oktober. Verder geven ze aan dat reizen met een vrijetijdsvoertuig vooral veel vrijheid geeft, flexibel en sociaal is.

Meer info

Steeds meer kampeerauto's en caravans zijn uitgerust met de DuoControl CS gasdrukregelaar van Truma. Maar hoe werkt dit systeem en hoe ontgrendel je de veiligheid om de gastoevoer te activeren. In dit filmpje toont Truma hoe het moet.

Meer info

De 2de generatie van de Ixeo van Bürstner blijft de prijzen opstapelen. Na de European innovation award in Duitsland, kampeerauto van het jaar in Nederland en Engeland, is de Ixeo it 680 G met hefbed in de lengte, waarvan je een praktijktest kon lezen in het nummer 46 van Kampeerwereld, nu ook tot laureaat bekroond in Denemarken.

Meer info

Chausson en Challenger hebben duidelijk de wind in de zeilen. Om tegemoet te komen aan de hogere vraag, heeft de Franse fabrikant aanvang januari een extra productielijn in gebruik genomen in de fabriek van Tournon in de streek van de Ardèche.

Meer info

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0