Klein maar fijn

Moederconcern Carthago heeft besloten om vanaf 2016 de Malibu-modellen niet langer op de markt te brengen onder eigen naam en Malibu een eigen merk te laten vormen. De kwaliteitsnormen blijven echter gehanteerd, zodat deze kampeerbus zich in het premiumsegment blijft bevinden.

 

Hoogwaardige componenten en een perfecte afwerking, dat is waar een Malibu kampeerbus voor staat en dit kunnen we bewonderen in al de 4 indelingen die deze reeks biedt. Eigenlijk zijn er slechts 3 varianten, maar de Malibu 600 DB 2 kan geleverd worden met een hoog bed zodat er een grote bergruimte ontstaat, of met een laag bed met makkelijke instap en een extra ruime legkast. De 600 DSB krijgt een tweepersoons stapelbed en in de Malibu 640 LE zitten lits-jumeaux met een lengte van 196 centimeter wat best behoorlijk is in een kampeerbus.

 

Binnen kijken
Het interieur ziet er degelijk en robuust uit en het fraaie plafondbaldakijn met extra led-spots draagt hier zeker toe bij. De sterk afgeronde tafel in het salon kan vergroot worden door het uitdraaien van een cirkelvormig onderblad. Al deze afgeronde vormen naast elkaar geven de Malibu een dynamisch karakter. De tafel kan ook in rails buiten de bus gehangen worden. Het werkoppervlak van de keuken is dan weer op twee manieren te vergroten. De multifunctionele spoelbakafdekking kan in wandrails verticaal worden opgehangen en aan de ingangsdeur zit een uitklapbaar aanrechtverlenging. Allemaal praktische en ingenieuze oplossingen om de kleine ruimte in een kampeerbus optimaal te kunnen benutten.

 

Meerwaarde
In de natte cel past Malibu het principe van de 3-in-1 flex-badkamer toe. Het toilet kan onder het achterbed gedraaid worden en zo komt er plaats vrij. Met wegklapbare vouwwanden ontstaat er een volledig afsluitbare douche zodat de natte cel achteraf niet gans moet droog gemaakt worden. Een ruimtebesparende schuifdeur aan de badkamer maakt dat de doorgang in de kampeerbus altijd vrij blijft.

 

In alle hoeken en kanten
Ten slotte nog een greep uit de vele praktische voordelen die een Malibu kampeerbus biedt. Bergruimte en laden ingedeeld in vakken vind je in alle hoeken en kanten waar mogelijk en zelfs een goed toegankelijk opbergvak in de dubbele bodem is niet vergeten. Achteraan kan het bed opklappen waardoor er zelfs 2 fietsen mee kunnen. Boven de bestuurderscabine zit ook een bergruimte met frontklep. Twee gasflessen van 11 kilogram vinden hun plaats in de Malibu. Standaard vind je het interieur in het zachte “Turin”. In optie kan je kiezen voor een “Delight” decor dat witte delen aan de lichtkleurige houtpanelen toevoegt. Gecombineerd met de keuze uit 9 stofbekledingen, vindt iedereen wel iets naar eigen zin. (PE)

 

Info: www.dicar.be - www.hainaut-caravaning.be - www.malibu-carthago.com

 

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0