McLouis Sovereign: all inclusive

De Sovereign is een speciale serie van Mc Louis, exclusief ontworpen voor Dicar. In samenspraak met de fabriek in Italië werd overlegd hoe deze reeks moest samengesteld worden. De Sovereign is gebaseerd op bestaande grondplannen en technieken, maar voegt daar een zeer complete uitrusting aan toe voor een zeer concurrentiële prijs.  

 
 
Dicar probeert zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de klanten. Tijdens de bezoeken wordt er geluisterd wat de koper uiteindelijk verlangt van een kampeerauto. Zo werd ontdekt dat de Belgische klant andere zaken vraagt dan de gemiddelde Europese klant en daar wordt op ingespeeld. De Sovereign is dus eigenlijk het resultaat van een goed uitgeruste kampeerauto  die standaard alles aanbiedt wat de gemiddelde klant van een kampeerauto verlangt.
 

Rijkelijk interieur

Het interieurontwerp van de Sovereign werd gebaseerd op de duurdere Nevis intgraalmodellen van McLouis. Dit toont zich onder meer in de afwisseling van donker hout met lichte kastkleppen. Ook de zitbanken en cabinezetels dragen bij aan de uitstraling. Er werd gekozen voor duurzaam wit kunstleder omdat het onderhoud hiervan gemakkelijker is dan bij klassiek leder dat onder invloed van het zonlicht na enige tijd uitdroogt en scheuren kan vertonen. De houtvrije zijwanden zijn ingevuld met Styrofoam isolatie en aan de binnen- en buitenkant met polyesterplaten afgewerkt. In alle modellen zit standaard een elektrisch hefbed. Eén van de grote voordelen is dat de motoren de constructie blokkeert en dus niet beweegt tijdens het rijden, zodat er geen hinderlijke geluiden ontstaan. Een tweede voordeel is dat het traploos in elke stand naar keuze kan ingesteld worden.
 

 

Seitz de Luxe

In de Sovereign zit het nieuwste type Seitz-ramen: de Seitz de Luxe. Binnen de prijsklasse van kampeerauto’s rond de € 50 000 is dit uniek. Bij de meeste merken zitten deze de Luxe ramen pas vanaf de types rond de € 100 000. De Seitz de Luxe biedt een zeer mooi design en is naadloos in de wand gemonteerd. Andere merken maken doorgaans gebruik van opzetramen. Aan de binnenzijde is de verduistering glad en afwasbaar en niet met plissédoek afgewerkt. De muggengaas en verduistering zijn traploos instelbaar. De Seitz de Luxe is ook traploos te openen en te sluiten, met andere woorden: je moet niet eerst het raam helemaal naar boven duwen om het te kunnen sluiten. 
 

Alleen maar voordelen

Nog een pluspunt is de plisséverduistering aan de zijramen in de bestuurderscabine in de vorm van een waaier. Het  is een dubbele plissé met luchtkanalen voor een betere isolatie en deze waaier kan volledig naar onder geklapt worden waardoor er geen kader aan de zijramen van de cabine zit. Het zicht blijft optimaal tijdens het rijden en het kunststofkader kan ook niet rammelen. 
 

Troeven van de Sovereign

Uiterlijk wordt de Sovereign gekenmerkt door de naar achter aflopende daklijn. Zo blijft er geen water op het dak staan na een regenbui zodat je geen “koude douche” krijgt bij het instappen. Op alle indelingen zit standaard een tweede garagedeur, alsook een geïsoleerde bodem. Inbegrepen zijn ook de zonnepanelen. Verder is de striping in zwart/bruin/zilver kleuren voor de Sovereign gepersonaliseerd en kreeg deze reeks een eigen logo mee.
 
 

Indelingsvarianten

De Sovereignreeks is verkrijgbaar in vijf modellen met vier verschillende indelingen. De McLouis Sovereign 60 krijgt achteraan een in hoogte verstelbaar dwarsbed. Bij de Sovereign 73 vinden we hier lits-jumeaux en bij de Sovereign 74 een verstelbaar vrijstaand bed. Ten slotte kan je bij de Sovereign 78/80 kiezen uit een vast en hoog vrijstaand bed of een verstelbare variant. Deze laatste 78/80 indeling heeft een badkamer over de volledige breedte van de kampeerauto met de wastafel aan het voeteneinde van het vrijstaande bed. In alle varianten kunnen vijf personen plaatsnemen in het salon met draaibare cabinezetels. 
 

Gratis Dicar pakket

Het Dicar pakket ter waarde van € 1980 zit ook standaard mee in de Sovereign reeks. Dit pakket omvat onder andere een zonneluifel, een radio-cd/aux/mp3, houtinleg in het dashboard, luxe cabinetapijt en cabine-isolatieset, een elektriciteitskabel, toiletvloeistof, wielkeggen en wielsteunen, technische keuring en een gids met kampeerautoparkings. 
 

Scherp geprijsd

De Sovereign is meer dan compleet samengesteld en je krijgt veel kampeerauto voor een zeer scherpe prijs. In totaal zijn er vijf indelingsvarianten verkrijgbaar met een promoprijs van € 49 800 tot € 50 800. Voor de totale lijst van basis- en extra uitrusting verwijzen we naar de website van Dicar. (PE)
 
Info: www.dicar.be
 
 
 

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0