Op Engelse leest

Anders dan de anderen, dat is het motto van Sprite caravans die geproduceerd worden in de fabrieken van de Engelse Swift Group. Onder dit merk vinden we de Alpine Sport en de Cruzer SR, beiden verkrijgbaar in vijf indelingen. Voor seizoen 2016 werd de topserie Cruzer geheel vernieuwd.

 

Een aantal noviteiten doen hun intrede. Een geheel uit polyester bestaand voor- en achterfront geven de designtrend aan voor de komende jaren. Een onderplaat uit hetzelfde materiaal zorgt ervoor dat de caravan ook op onzichtbare plaatsen perfect beschermd is, onder andere tegen steenslag. Het afgelopen jaar geïntroduceerde Smart constructiesysteem garandeert een lange levensduur en maakt dat de Cruzer zeer goed bestand is tegen vocht.

 

 

Overdadige luxe
Veiligheid en perfectie worden hoog in het vaandel gedragen bij Sprite. Zo krijgt de Cruzer standaard een ALKO stabilisator en lichtmetalen velgen, maar ook een accubox, kussens met binnenvering, koudschuimmatrassen op de vaste bedden, lattenbodems, radio/cd/mp3 speler, een luxe oven-gril combinatie, magnetron, 113 liter koelkast, 10 liter boiler op elektriciteit en gas en een kookstel met 3 pits-gasvuur + extra elektrische kookplaat.

 

Engelse indelingen
Bij caravans van het vaste land zie je dit minder, maar de Engelsen hechten veel belang aan een ruim salon. De tafel kan onder de zitbank opgeborgen worden en het geheel bouwt zich snel om tot lits-jumeaux. In drie van de vijf indelingen bevindt zich achteraan een luxe-badkamer over de ganse breedte met een ruime douche. Door de 10 liter boiler kan er ook zonder probleem gebruik gemaakt worden van alle badkamerfaciliteiten.

 

All-in
Met lengtes van 6,12 tot 7,13 meter en MTM’s van 1500 en 1600 kilogram zijn de Cruzer SR modellen geen kleine caravans. Enkel bij de 460 SR moet het salon omgebouwd worden om een bed te verkrijgen. De 470 SR beschikt over een vast dwarsbed, de 480 SR en 495 SR bieden een vast langsbed. De Cruzer 492 SR heeft lits-jumeaux. Het slaapcomfort met de nieuwe “Duvalay Duvalite” matrassen op de vaste bedden is buitengewoon. De matras bestaat uit hypoallergeen traagschuim dat zeer duurzaam, maar tegelijkertijd ook enorm veerkrachtig is en bestand tegen huisstofmijt.  De standaarduitrusting is zeer uitgebreid, zodat er zeker kan gesproken worden van een “all-in” caravan. (PE)

 

Info: www.kampeerwinkeldeblock.be - www.europacaravans.be - www.spritecaravans.com

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0