Wel en wee van de WC

Of je nu een caravan of een kampeerauto hebt, vrijwel ieder vrijetijdsvoertuig heeft tegenwoordig een cassettetoilet aan boord. Maar wie ledigt nu de toiletcassette: mijnheer of mevrouw ? Onderzoek door Thetford, marktleider in toiletcassettes, bij 500 kampeerders levert verrassende resultaten op. 

 
De Europese kampeerauto en caravan beurzen vormen voor consumenten de plek om kennis te maken met nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de kampeerwereld. Een ideale locatie dus om de consument te vragen wat hij/zij nou eigenlijk doet, vindt en vooral ervaart. Thetford ging in gesprek met zo’n 500 consumenten. Enkele interessante resultaten: Het legen van de afvaltank van de cassette of draagbaar toilet blijkt nog altijd een echte mannenklus te zijn. De Franse dames verbazen zich echter omdat zij de afvaltank ruim drie keer zo vaak legen dan vrouwen in de overige landen. Een teken van emancipatie?
 
Het legen van de afvaltank levert doorgaans geen negatieve ervaringen op. Het is een geaccepteerd klusje wat vergeleken kan worden met de afwas doen. “Het moet nou eenmaal gebeuren.” Onder de respondenten die aangaven dat zij wel negatieve ervaringen hadden tijdens het legen, bleek dat deze negatieve ervaringen niet zozeer door het Thetford product kwamen, maar door een externe factor: de dumpplek. De respondenten gaven verder onder meer aan dat een eigen toilet meer hygiëne en gemak biedt en dat het prettig is vooral ’s nachts niet over de camping te hoeven lopen richting sanitaire voorzieningen. 
www.thetford-europe.com
 

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0