Tweelingbroers

Heb je geen plaats naast het huis om een grote kampeerauto te plaatsen dan biedt een compact model ongetwijfeld de oplossing. Ontdek de troeven van de nieuwe Jules Verne en Kepler van Westfalia.

 

De Jules Verne en Kepler verschillen niet zo erg veel van elkaar. Allebei zijn het omgebouwde busjes, afgeleid van een ander voertuig. De Jules Verne maakt gebruik van de Mercedes Vito 111 CDI; de Kepler gaat voor de Volkswagen Transporter van de 6de generatie met lange wielbasis. Binnen zien de broers er nagenoeg hetzelfde uit, behalve dan dat de meubels aangepast worden aan de binnenmaten van de respectievelijke merken zodat er hier en daar een kast wat groter of breder uitvalt. Afgeronde meubelhoeken zorgen voor een vlotte doorgang.


 

 

Opmerkelijke binnenruimte
Hoewel beide bussen qua buitenafmetingen best meevallen, perfect passen in een garage van 2 meter hoogte en vlot door het verkeer te loodsen zijn, voelt het interieur niet claustrofobisch aan. Bij het kamperen wordt een hefdak opengezet waarbij er aan de achterzijde stahoogte ontstaat. Maar ook het frisse design bestaande uit donkere houttextuur afgewisseld met vele witte vlakken en een ruim salon in helder wit, draagt bij tot dit open ruimteconcept.

 

Gezinsvriendelijk
Het interieur van deze kampeerbussen is optimaal benut. Het bed wordt uitgeklapt onder het hefdak en biedt slaapplek aan twee personen. Het Keplerbed biedt een ligoppervlakte van 190 bij 120 centimeter, de Jules Verne houdt het op 190 bij 117 centimeter. Daarenboven kan het salon ook nog eens omgebouwd worden tot een dubbelbed. Vier reizigers kunnen dus de nacht doorbrengen in deze Westfalia’s.

 

Compact maar praktisch
Het keukenblok kan dan wel compact zijn, alles is voorhanden om een heerlijke maaltijd te kunnen bereiden. Links naast de spoelkom en het 2-pitsvuur is er zelfs nog afzetvlak beschikbaar. De compressor koelkast van 51 liter bevindt zich op stahoogte. Eens het hefdak naar boven staat, komt er boven deze koelkast nog een legvlak vrij.

 

Fris gewassen
Uniek is dat zelfs een redelijk ruime natte cel zijn plaats vindt in deze compacte kampeerbussen. Een spoeltoilet met watertank van 19 liter en een douchebodem die zich in het gangpad bevindt worden gecompleteerd met een kast. Een vaste watertank van 50 liter en een 10 liter boiler maken er een volwaardige badkamer van. De achterdeuren zorgen voor een bijkomende makkelijke toegang tot de natte cel, zodat schoonmaken in een wip is gebeurd en de toiletcassette eenvoudig toegankelijk is.

 

In drie kleuren
Zowel de Kepler, als de Jules Verne zijn verkrijgbaar in 3 verschillende exterieurkleuren. De stoffering Arizona is standaard. Voor wie er regelmatig op uittrekt met het gezin, maar tegelijkertijd ook over een degelijk woon- werkverkeersvoertuig wenst te beschikken, zijn deze jonge Westfalia spruiten een perfecte keuze.  Zonder opties hebben deze kampeerbussen een prijskaartje dat rond de 50.000 euro schommelt. (PE)

 

Info: www.vanomobil.be - www.westfalia-mobil.net

 

 

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0