Vlaggenschip

Omdat de interesse in high-end voertuigen de laatste jaren nog toeneemt, heeft Dethleffs de XLi op de Belgische markt gebracht. Deze kampeerauto is niet voor ieders beurs en je hebt ook een C-rijbewijs nodig om achter het stuur te mogen plaatsnemen, maar voor wie dit allemaal niets uitmaakt, moet zeker eens een kijkje nemen in en rond deze eXtra Large reus.

 

In een volledig houtvrije opbouw van zijwanden, dak en bodem, verkrijgbaar in wit-, zilver- of champagnekleur voldoet deze kampeerauto uit de Premium klasse aan de hoogste eisen. Een tweedelige en uiterst reparatievriendelijke GFK achterwand heeft een ingebouwde camera. Enkel een kleine lens is zichtbaar. De elektrisch bedienbare geïntegreerde luifel zit netjes in de dakrand ingewerkt. De extra brede ingangsdeur van 70 centimeter met 2-punts vergrendeling is zowel veilig als praktisch.

 

 

Ook op niveau van binnen
Het standaard meubilair, bestaande uit de afwisseling van hout met witte hoogglans is Noce Padano. Optioneel kan gekozen worden voor een uitvoering waarin iets meer hout verwerkt zit. De Antigua bekleding biedt een afwisseling van grijze stof omrand met bruin leder, Mioko houdt het iets fleuriger met een wit plantenmotief en Burano biedt een beige-bruine variant. Verdere opvallende pluspunten zijn onder andere ook de grote zitgroep met panorama zijraam en de ALDE warmwaterverwarming met warmtewisselaar voor het voorverwarmen van de motor. In de keuken sluiten alle kasten automatisch wanneer de motor gestart wordt. Zo kunnen de schuiven nooit meer opengaan tijdens het rijden omdat je vergat ze te sluiten.

 

Compleet uitgerust
Omdat mensen die voertuigen in de Premium klasse kopen deze graag zeer compleet uitgerust zien, biedt Dicar te Geel de XLi aan met inbegrip van een heel aantal opties zoals 2 televisietoestellen + schotelantenne, airco, een omvormer en achteruitrijcamera met GPS. Vermits Dicar deze voertuigen op voorhand bestelt, kan er echter niet meer gekozen worden voor individuele aanpassingen. Het salon en de bestuurderszetels worden uitgevoerd in het lichtbruine Burano leder en de buitenkleur staat in Champagne. In deze configuratie garandeert Dicar wel een snelle levertijd, wat bij de kampeerauto’s in deze klasse niet altijd vanzelfsprekend is.

 

Indelingen
De XLi is verkrijgbaar in 2 varianten. De i 7850-2 biedt 2 slaapplaatsen vooraan en een vrijstaand bed achteraan voor nogmaals logés. De i 7850-2 EB heeft hier achteraan lits-jumeaux. Beide voertuigen staan op een MTM van 5000 kilogram zodat een C-rijbewijs vereist is. (PE)

 

Info: www.dicar.be - www.dethleffs.de

 

Kamperen was nog nooit zo boeiend

Verlanglijst 0 Winkelmandje 0