skip to Main Content

Krachtig, licht en sterk

Telair Black Coolflex

8 februari 20232 minuten leestijd
Tags Telair

Omdat iedere gram telt voor een kampeerauto, introduceert Telair drie nieuwe flexibele zonnepanelen die 50% lichter zijn dan reguliere zonnepanelen. Door de speciale oppervlakteafwerking maximaliseren zij de doorlaatbaarheid van zonlicht en weten ze op de kleine oppervlakte 100, 135 of 150 Watt op te brengen. De 9-laagse samenstelling biedt een grote sterkte en een optimale afvoer van de warmte.

De vraag naar lichtgewicht en buigzame zonnepanelen nemen jaar op jaar toe, onder andere gedreven door een bewuste levensstijl en stijgende energieprijzen. Dit geldt ook voor caravan en camperaars die zonnepanelen op hun voertuig willen monteren, maar niet wegkomen met de reguliere, onbuigzame modellen. Met een dikte van slechts vier millimeter worden de Black Coolflex panelen beschouwd als een van de dunste op de markt met zeer laag gewicht (3,7 kg voor het kleinste model). De opbouw van de panelen uit negen lagen met een dubbele beschermingslaag bovenop zorgen voor een betere warmteafvoer en bescherming tegen weersinvloeden. Door de optimale lichtdoorlaatbaarheid wordt een hoog rendement behaald, tot wel 150 Watt.

Makkelijk te installeren

Elk paneel is voorzien van een complete montageset die alle benodigdheden bevat voor een volledig nieuwe installatie: siliconenlijm, snelreiniger, SPCA kabeldoorvoer, zelf tappende schroeven en laadregelaar. De Telaïr Black Coolflex monokristallijne panelen zijn verkrijgbaar in drie modellen:

  • TBCF 100 WS met een grootte van 1.080x510x4 mm en een gewicht van 3,75 kg.
  • TBCF 135 WS met een grootte van 1.080x680x4 mm en een gewicht van 4,7 kg.
  • TBCF 150 WS met een grootte van 1.130x710x4 mm en een gewicht van 4,7 kg.

Winkelwagen
Back To Top
Search