skip to Main Content

Chauvinisme

28 december 20223 minuten leestijd
Tags Rapido

Een nieuwe meubelvariant, de mogelijkheid om voor Peugeot te kiezen als basisvoertuig voor semi-integralen en kampeerbussen, en de introductie van een integraalversie van de ranke C reeks, de Franse fabrikant laat de productieproblemen niet aan zijn hart komen.

Onder het motto, je moet roeien met de riemen die je hebt, biedt Rapido voor modeljaar 2023 de mogelijkheid om de semi-integraalmodellen en kampeerbussen op Peugeot Boxer te leveren. De reden ligt niet bij chauvinisme voor het Franse Peugeot maar eerder een noodzaak om het chronisch tekort aan Fiat Ducato platformen op te vangen.

Tweede leven

De speciale editie modellen die vorig jaar ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan werden gepresenteerd en uitblonken met hun rijkelijke uitrusting, zetten hun levensloop verder als Ultimate Line. Hiertoe behoren 7 modellen waarvan twee in semi-integraaluitvoering in de 6-reeks, twee integralen met dubbele bodem in de 80 DF reeks en drie Distinction modellen.

Het oog van de meester

Warme interieurs zijn altijd al het kenmerk geweest van Rapido. De voornaamste evolutie voor 2023 behelst het nieuwe meubilair Luceo in een aangename bleke tint waarbij eenzelfde kleur voor de plafondkastkleppen wordt gehanteerd en witte kastfronten voor het keukenblok zijn gecombineerd. Ook het aanrecht en de tafel zijn wit met een donkere rand, die net als de grijze vloer voor contrast zorgt. Deze interieurstijl is ook verkrijgbaar in de kampeerbussen. Het bestaande donkere decor Nacara ondergaat ook enkele wijzigingen met onder meer witte boorden en verchroomde spots. In de serie 8F en 80 DF trekt het gewijzigde front de aandacht.

De verrassing

Naast alle eerder genoemde nieuwigheden verraste Rapido op het Caravan Salon met de gloednieuwe integraal op basis van de ranke C-reeks. Zelfde recept ander type, met een groter ruimtegevoel is het motto van deze variant die afgeleid is van de C reeks. Voor de lancering zijn er twee indelingen verkrijgbaar: de C55i op 6.72 m met lits-jumeaux en de C86i op 6.99 m met vrijstaand bed. In de klassieke semi-integraal uitvoering C50 krijgt het vrijstaand bed een uittrekbaar bedframe.

Winkelwagen
Back To Top
Search