skip to Main Content

Doordachte keuzes

28 december 20223 minuten leestijd
Tags Fleurette - Florium

Met een aantal geraffineerde modellen zet de Franse fabrikant uit de Vendee zijn 55-jarig bestaan in de verf. Peugeot maak zijn entree als basisvoertuig en het aantal integralen wordt gereduceerd.

De compacte semi-integralen Baxter / Magister maken de switch naar Peugeot voor het basisvoertuig waarbij je de keuze krijgt uit een 2.2 motor met 140 of 165 pk. Optioneel, voor wie een automaat wenst, is de Ducato verkrijgbaar. De standaarduitrusting breidt uit met een skyroof in de stroomlijn waarvan de uitsnit een nieuwe afwerking krijgt. Om het volume van de natte cel te optimaliseren, wordt een lamellendeur aangewend die tot 15% meer ruimte schept. Het interieur wisselt van sfeer met onder meer een gewatteerd hoofdbord, een andere tafel en werkvlakken. Voor de 60 LG is optioneel een Truma verwarming met diesel en elektriciteit verkrijgbaar. De 64 LDF herintroduceert de optie van het hefdak.

Editie 55

Fleurette / Florium blijft trouw aan Fiat voor de grotere modellen Magister / Mayflower. Ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan worden er van de Magister twee modellen extra uitgedost. Zowel de 70 als 74 LMF met vrijstaand bed genieten van een uitrustingspakket met kunstlederbekleding, 16” velgen, zwart radiatorrooster, Truma EH verwarming, specifieke interieurdecoratie en geurverspreider, goed voor een klantenvoordeel van zo’n 4000 euro. Liefhebbers van de klassieker met hoekbed annex natte cel kunnen zich verheugen op de terugkeer van de 70 LD.

Reductie

In het integraalgamma Discover / Wincester wordt het aantal modellen teruggebracht van 6 naar 3. De Fleurette versie Discover komt standaard als editieversie met hetzelfde optiepakket als de Magister. Om de bediening van het hefbed te vergemakkelijken, werd het mechanisme aangepast. Full Led lichten zorgen ’s nachts voor een verhoogde zichtbaarheid.

Evoluties

Tot de evoluties behoort een 3% geïnclineerde afvalwatertank die de helling van het chassis compenseert om een betere lozing mogelijk te maken. Met uitzondering van de 60 LG krijgen alle modellen een voorbereiding mee voor een Thetford oven boven de koelkast waarvoor de gastoevoer en de veiligheidskraan af fabriek voorzien zijn. Zowel de Peugeot Boxer als de Fiat Ducato kunnen standaard op tractiecontrole rekenen.

Winkelwagen
Back To Top
Search