skip to Main Content

Een klasse apart

27 december 20223 minuten leestijd
Tags Adria camper

Komend seizoen draait bij Adria alles rond de gloednieuwe Super Sonic en de Coral en Matrix Supreme die allen pronken met een ster op het radiatorrooster.

Bij de Sloveense fabrikant krijgt Mercedes een steeds grotere rol toebedeeld. Een kampeerauto op Sprinter heeft nu net altijd dat ietsje meer, al was het nog maar op het vlak van de assistentiesystemen. Binnen de Coral en Matrix wordt de topuitvoering Supreme voortaan op een 3.8 ton Al-Ko chassis met Mercedes drijfkop gebouwd. De ene zonder, de andere met hefbed waardoor je in de Coral een groter ruimtegevoel ervaart. Vooral als je voor het optionele panoramische dakvenster kiest dat aansluit op de skyroof in de stroomlijn. Beide modellen zijn verkrijgbaar met een vrijstaand bed of lits-jumeaux.

Alles om te bekoren

De Super Sonic op Sprinter basis met Al-Ko chassis van 4.5 ton heeft werkelijk alles om te bekoren: een schitterend exterieur- en interieurdesign met meubilair in warm notenhout en een uiterst complete standaarduitrusting. Zo geniet je standaard van de 170 pk motor met automaat en een hele resem veiligheidssystemen, het multimedia MBUX 10” scherm met spraakbediening, Alde verwarming, elektrisch hefbed, Borbet lichtmetalen velgen, lederbekleding, meubilair met witte plafondkastkleppen of houtfineer, en ‘linerstoelen’ voor de bestuurderscabine.

Geen compromissen

Zowel het model op enkel as (7.80 m) als het model op tandemas (8.90 m) zijn verkrijgbaar met vrijstaand bed of lits-jumeaux. Hun interieur bulkt van de intelligente oplossingen. Interessant detail bij de passagierszit is de uitklapbare tafel waarop je een boek, kop koffie of drankje kan plaatsen en de verwijderbare poef om een betere passage of meer beenruimte te verkrijgen. In het salon worden de veiligheidsgordels vakkundig aan het oog onttrokken met een telescopisch systeem. De keuken trekt de aandacht met een aanrecht in composiet, een kraan met zwanenhals en uittrekbare sproeikop, tijdens het rijden blokkeert een elektronische vergrendeling de laden. Een echte eycatcher in het model op tandemas is de natte cel met naast de douche een geïntegreerd houten bankje. In het model met vrijstaand bed blinkt de slaapkamer uit door het minimalisme van de in de afgeronde scheidingswand geïntegreerde kasten.

Winkelwagen
Back To Top
Search