skip to Main Content

Indrukwekkend

28 december 20223 minuten leestijd
Tags Morelo

Hoewel de wachttijden ook in het premiumsegment behoorlijk oplopen, blijft Morelo optimistisch gestemd voor de toekomst en laat de fabrikant alweer enkele hoogstandjes zien.

Het meest spraakmakend is de Grand Empire 120 GSO/GSB op Mercedes Benz Actros die vorig jaar werd voorgesteld en waarvan nu een versie met drie assen te bewonderen was op het caravan salon in Düsseldorf. Qua lengte verschilt hij in niets met de oorspronkelijke versie. De derde as, die tegenstuurt, maakt de Grand Empire wendbaarder en biedt een kortere draaicirkel. Ze komt ook het laadvermogen ten goede: zo’n 11 ton voor een MTM van 26 ton. Door de betere gewichtsverdeling past nu ook een Mini Cooper in de garage. De Grand Empire 120 is verkrijgbaar in twee indelingen met of zonder slide-out voor een prijs tussen 770.000 en 820.00 euro.

Fietslift

Voor diegene bij wie de bomen iets minder hoog dan de hemel groeien, zijn er twee nieuwe indelingen in de Loft Liner reeks op Iveco Eurocargo met een prijskaartje van 270.000 tot 340.000 euro. De 82 MQ springt op een lengte van 8.20 meter uit de band met zijn enorme badkamer waarvan de waskom tegen de slaapkamerwand aanleunt en douche en toilet elk een zijkant invullen. Om vlot in het vrijstaande bed te geraken, is er langs weerskanten van het waskommeubel een trap voorzien. Onder de slaapkamer geniet je van het comfort van een enorme garage waarin plaats is voor scooters of een motorfiets. Van dezelfde luxe geniet ook de 10 meter lange 100 GQ waarvan de garage de mogelijkheid biedt om een kleine auto in het genre Fiat 500 mee te nemen. Interessant in de grootste variant is de elektrische lift voor twee fietsen achteraan de garage die in het plafond verdwijnt. Hiertoe werd er een holle ruimte voorzien achter de slaapkamer.

Palace met overbouw

Op vraag van de klanten toonde Morelo in Düsseldorf voor het eerst een alkoofversie van de Palace op Iveco Daily. Hierin valt voornamelijk de grote rondzitgroep op achteraan. Slapen gebeurt immers vooraan in de alkoof die opgevat is met lits-jumeaux waartussen een brede trap voor de toegang zorgt. Ook de badkamer met enerzijds de douche en anderzijds het toiletcompartiment bevindt zich vooraan net achter de cabine.

Winkelwagen
Back To Top
Search