skip to Main Content
Rapido C55i Compacte Integraalcamper

Logisch vervolg

Rapido Ci

14 februari 20233 minuten leestijd
Tags Rapido

Zelfde recept, ander type en met een groter ruimtegevoel is het motto van de integraalvariant die afgeleid is van de C reeks. Voor de lancering zijn er twee indelingen verkrijgbaar: de C55i op 6.72 m met lits-jumeaux en de C86i op 6.99 m met vrijstaand bed.

Van instap- tot super luxueuze modellen, de Franse fabrikant beheerst als geen ander de kunst om integraal motorhomes te bouwen. Binnen het gamma, was het enige wat nog ontbrak een rank model zoals de C semi-integraalreeks. Met het DNA voorhanden, was het dan ook maar een koud kunstje om een afgeleide te maken in integraalversie. Niet op Peugeot maar wel op Fiat. Net als de semi-integraalreeks, heeft de Ci als grootste troef zijn geringe opbouwbreedte van slechts 2.17 meter waarmee deze modellen 18 cm smaller zijn dan een klassieke integraal. Hij herneemt ook de nieuwe stijlvolle snuit met zwarte radiatorgrille waarmee een aantal andere integraalreeksen reeds uitpakten.

Krachttoer

Ondanks zijn compacte afmetingen gaat dit niet ten koste van het ruimtegevoel. Rapido heeft alles in het werk gesteld om de meubelelementen in verhouding te brengen zonder aan comfort in te boeten. Zo geniet je in beide modellen van een kolomkoelkast met een inhoud van 140 liter in de C55i en 149 l in de C86i. De ene opgesteld in het verlengde van het keukenblok, de andere tegenover de L-keuken. Ook het salon verschilt naargelang het model: de kleinste gaat voor een klassieke opstelling met L-zit; de grootste voor een face-to-face configuratie. Beiden aangevuld met draaibare cabinezetels waar een hefbed boven hangt met aanvaardbare afmetingen van 140 bij 185 cm. Achteraan geniet je van het comfort van lits-jumeaux (C55i) of een vrijstaand bed (C86i) waaronder een ruime garage zit. Verschillend is ook de natte cel. Het model met lits-jumeaux maakt gebruik van het plaats besparende Duo’Space concept met zwenkbaar waskommeubel waarmee je een douche kan ontbieden. In het model met vrijstaand bed geniet je van een gedeelde natte cel met enerzijds het toiletcompartiment en anderzijds de douchecel.

Twee interieurstijlen

Net als de C is de Ci verkrijgbaar met twee interieurstijlen naar keuze. Voor liefhebbers van klassiek is er het donkere Nacarat met witte boorden en verchroomde spots. Helemaal nieuw en bijzonder trendy is Luceo in een aangename bleke tint waarbij eenzelfde kleur voor de plafondkastkleppen wordt gehanteerd en witte kastfronten voor het keukenblok zijn gecombineerd. Ook het aanrecht en de tafel zijn wit met een donkere rand, die net als de grijze vloer voor contrast zorgt. Voor de liefhebbers zal het ongetwijfeld geduld oefenen worden. De Ci wordt in 2023 als exclusief model in beperkte aantallen verkrijgbaar en zal vanaf seizoen 2024 in het gamma opgenomen worden.

https://www.rapido-motorhome.be/nl/

Winkelwagen
Back To Top
Search