skip to Main Content

Versterking

28 december 20223 minuten leestijd
Tags Dethleffs camper

In tijden waarin zowat alle fabrikanten hun gamma afslanken, slaagt Dethleffs erin om het aanbod nog verder uit te breiden. Tot de nieuwkomers behoren de Just Go, Globetrail en Globevan.

Er beweegt wat bij Dethleffs. Meer modelreeksen, meer indelingen, maar vooral ook belangrijke verschuivingen. Zo doen Ford en Citroën hun ingang als basisvoertuig voor een groot deel van de bestaande gamma’s. De duurdere modelreeksen als Esprit en Globetrotter krijgen een rijkelijkere standaarduitrusting en pakken uit met zwaardere motoren. Maar het zijn toch vooral de drie nieuwe reeksen die de aandacht opeisen.

.

Just Go

In het instapsegment maakt de ‘Just Go’, waarvan je in primeur in dit nummer een praktijktest kan vinden, zijn opwachting. Met deze modelreeks op Ford Transit komt Dethleffs tegemoet aan de beginnende camperaars die een relatief betaalbaar model wensen aan te schaffen waarvan de standaarduitrusting de meeste noden moet dekken. Ook het interieur in een combinatie van warm hout en betonoptiek moet vooral een jonger publiek weten te bekoren.

Kampeerbussen

Veel nieuwigheden brengt Dethleffs in het kampeerbussegment. De vorig jaar gelanceerde Globetrail op Fiat Ducato krijgt versterking van twee modellen met innovatieve natte cel waarin de waskom op een draaibare wand is gemonteerd zodat je een douche kan ontbieden zonder gebruik te maken van een plakkerig gordijn. Vanaf modeljaar 2023 is de Globetrail ook verkrijgbaar met een optioneel hefdak waarin twee personen kunnen slapen in een bed van 2.09 bij  1.43 meter met zes cm dikke koudschuimmatras en lattenbodem. Een praktische lamp met USB contactdoos komt tegemoet aan de hedendaagse wensen. Helemaal nieuw is de zes meter lange Globetrail 590 C op Ford Transit. Dit model blinkt uit op het vlak van zijn dubbele bodem en de optionele badkameruitbouw in de doorgang. Uniek is ook de dubbele ladebediening zodat je zowel van binnen als van buiten bij de inhoud kan. Nog op Ford maar dan een maatje kleiner is de Globevan die gebruik maakt van de Transit Custom en klanten die interesse hebben in het MPV segment moet overtuigen. Dit model met hefdak kan dankzij het moduleerbare interieur trouwens volledig naar wens worden geconfigureerd

Winkelwagen
Back To Top
Search