skip to Main Content
Globebus Go: Genieten Van De Natuur

Zelfde filosofie, andere basis

Dethleffs Globebus Go

7 februari 20234 minuten leestijd
Tags Dethlef , Dethleffs camper

Dethleffs is duidelijk fan van Ford geworden. Na de Just Go pakt de Duitse fabrikant nu uit met de Globebus Go op Transit die door zijn geringe opbouwlengte het midden houdt tussen een kampeerbus en een klassieke camper. Met zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding is dit een ideaal instapmodel. Verkrijgbaar vanaf deze zomer.

Net als de integraal op Fiat blinkt de semi-integraal variant uit door zijn compactheid waarbij de breedte beperkt blijft tot 220 cm en de hoogte slechts 269 cm bedraagt. Ideaal om langs smalle landweggetjes te laveren of in nauwe binnensteden te manoeuvreren zonder daarvoor aan comfort te moeten inboeten. Het voornaamste verschil is dat de Go op Ford Transit wordt gebouwd. Die maakt in basisuitvoering gebruik van een EcoBlue-dieselmotor van 96 kW (130 pk) met voorwielaandrijving en een uitgebreide comfort- en veiligheidsuitrusting. Zo kun je rekenen op een cruisecontrole, verwarmbare, elektrisch instelbare buitenspiegels en een digitale DAB+-autoradio met stuurbediening evenals talrijke hulpsystemen, zoals noodremassistent, hill-holder-, zijwind- en hulpremsysteem. Tijdens de rit zorgen de draaibare en in hoogte verstelbare pilootstoelen met twee armsteunen voor een comfortabele rijervaring. Optioneel is een zwaardere motor van 114 kW (155 pk), een automatische zesbak en een trekhaak verkrijgbaar. Passend bij de compacte afmetingen en om het laadvermogen te optimaliseren, heeft Dethleffs de Globebus Go in de standaarduitvoering voor twee personen ontworpen. Desgewenst kunnen passende opties worden besteld, waardoor een derde en vierde zitplaats mogelijk wordt.

Twee lengtes

De Globebus Go pronkt met een modern interieurontwerp waarin mat witte, greeploze bovenkastkleppen harmoniëren met natuurlijke houttinten die contrasteren met antracietkleurige vlakken. Hij wordt aangeboden in twee indelingen. Als T15 met achteraan een dwars geplaatst tweepersoonsbed op een lengte van net geen 6 meter en de 70 cm langere variant T45 met verhoogde lits-jumeaux waaronder zich royale opbergkasten bevinden. Op de bedden na hanteren beide indelingen dezelfde lay-out waarbij je in het midden de natte cel en de keuken vindt met daarvoor een halve dinette met een tweezitsbank en een aan de wand bevestigde tafel. Om de geringe ruimte optimaal te benutten, maakt de natte cel gebruik van een innovatieve draaibare wand waardoor ofwel de wastafel en het toilet vrij toegankelijk zijn, ofwel een volwaardige douche wordt ontboden. Ook in de keuken weet Dethleffs de geringe afmetingen te optimaliseren. Compact maar goed uitgerust is hier het motto. Naast ruime hangkasten en lades, een tweepits kooktoestel, spoelbak en uitklapbaar werkblad, is de keuken van de Globebus Go voorzien van een zuinige en krachtige 86-liter elektrische compressorkoelkast. Optioneel is een koel-vriescombinatie van 149 l verkrijgbaar.

Twee uitvoeringsvarianten

Ook de basisuitrusting van de woonunit is meer dan behoorlijk. Zo geniet je standaard al van een toegangsdeur met hor, cabineverduistering en bedden met koudschuimmatrassen van 150 mm. De garage beschikt standaard over een vloer met antislipoppervlak en nieuwe, soepele draai-spansluitingen. Voor de verwarming is een dieselverwarming met geïntegreerde waterboiler voorzien, waarmee plaats ingewonnen wordt ten voordele van meer opbergruimte achterin. Gas dient enkel om te koken. Het voor Nederland en België standaard aanwezige ‘comfortpakket’ voldoet aan de eisen voor meer woon- en rijcomfort. Zo krijgt het basisvoertuig, een koplamp assistent, regensensor en airco mee en beschikt de cabine over een dakraam, een Midi Heki hef-kanteldakluik boven de zitgroep, voorruitverduistering en de mogelijkheid om de eenpersoonsbedden om te bouwen tot tweepersoonsbed. Dankzij het optionele wintercomfortpakket wordt de Globebus Go een absolute winterspecialist, die ook in koude omstandigheden prima wooncomfort biedt, zonder risico dat de waterinstallatie bevriest. Daarnaast kan de camper voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding een persoonlijke touch krijgen dankzij opties als elektrische vloerverwarming of een grotere lithium-ion-accu met max. 168 Ah.

Winkelwagen
Back To Top
Search