skip to Main Content

Generatiewissel

24 december 20223 minuten leestijd
Tags Adria Altea , Adria caravan
Bij Adria eist komend seizoen de instapreeks Altea alle aandacht voor zich op met een gloednieuw interieur- en exterieurdesign waarmee enkele opvallende innovaties gepaard gaan.

 

Eerder dan ieder jaar alle modellen aan te passen, kiest Adria er sinds een aantal jaren voor om generatiewissels door te voeren. Voor 2023 is het de beurt aan de instapreeks Altea waarvan vooral het exterieur grondig werd herzien. Maar vergis je niet, hoewel het interieur nog veel gelijkenissen vertoont met de vorige generatie en het houtfineer behouden werd, zijn er meer aanpassingen gebeurd dan op het eerste zicht lijkt. Zo zitten de plafondkastkleppen in een fraaie nieuwe kleur die het midden houdt tussen lichtgrijs en taupe. Voor de binnenzijde van de wanden wordt voortaan Symalite® kunststof gebruikt waarvan bij de zithoek de ruwe kant in betonkleur de aandacht trekt. Om gewicht uit te sparen, bestaan de zitbanken uit een houten kader die aangekleed is met dezelfde stof als de kussens. Twee houten stangen met daartussen een spandoek vormen de rug van de zitbank. Nieuw zijn ook de vilten hangtasjes die je net als de kleerhaken kan verplaatsen en handige opbergoplossingen vormen.

Afgeslankt

Veel ingrijpender zijn de exterieuraanpassingen waarmee het design van de Altea aansluit bij dat van de Adora en de Alpina. Zo geniet je voortaan van de praktische disselkofferklep over de volledige breedte en typeren ranke LED lichtblokken de achterwand. Op de windgeleiders heeft de Altea dan weer geen recht en voor de handgrepen wordt grijze kunststof aangewend i.p.v. geborsteld aluminium. Op technisch vlak werd de hamerslagplaat in aluminium ingeruild voor polyesterwanden. Dit maakt de Altea weliswaar wat zwaarder. Die extra kilo’s werden echter volledig weggewerkt door een aantal ingenieuze ingrepen waarmee op de grote modellen tot wel 60 kg kon worden bespaard. Door voor de Al-Ko Vario X te kiezen met honinggraatstructuur kon 30% gewichtswinst geboekt worden op het chassis zonder daarbij aan stijfheid te moeten inboeten. De nieuwe Altea die beschikbaar is in 10 indelingen voor gezinnen en koppels kon verder worden afgeslankt door het gebruik van de nieuwe Symalite® kunststof afwerking voor de binnenkant van de sandwichpanelen, de lichtere en minder stroeve scharnieren voor de bovenkastkleppen en geïntegreerde planken in de zitkussens.

 

Winkelwagen
Back To Top
Search