skip to Main Content

In alle maten en gewichten

21 december 20222 minuten leestijd

Caravans zijn er in soorten. Met een enkele as, met een dubbele as, met een hefdak, voor koppels en gezinnen. Voor ieder wat wil dus, in alle prijscategorieën, van goed betaalbaar tot peperduur.

Het gebruik van een enkele of dubbele as is afhankelijk van de afmetingen van de caravan. Een enkele as wordt toegepast op caravans tot maximum 6,50 meter, zonder dissel met een Maximum Toegelaten Massa van zo’n 2000 kg. Langere caravans (7 tot 9 meter) worden op een dubbele as geplaatst zodat het gewicht van de opbouw beter verdeeld is en de as niet zou breken. Uiteraard zijn er praktisch enkele grote verschillen tussen een enkele en een dubbele as, tussen twee en vier wielen. Een enkele as is wendbaarder dan een dubbele. Manoeuvreren in smalle straatjes gaat gemakkelijker omdat er maar twee wielen moeten draaien. Een caravan met dubbel as staat dan weer wat stabieler en heeft minder snel de neiging tot slingeren.

Voor wie het zich ontziet een grote zware caravan mee te trekken, kan de hefdakcaravan een goed alternatief zijn. Het gaat hier om compacte caravans met een lage opbouwhoogte waardoor er onvoldoende stahoogte voorhanden is. Handig om mee te rijden en eens ter plaatse kan het hefdak omhoog geduwd worden en ontstaat er een normale stahoogte in de caravan. Bijkomend voordeel van dit type is dat je op Franse autosnelwegen geen extra tol betaald.

Winkelwagen
Back To Top
Search