skip to Main Content

De eeuwige familievriend

26 december 20222 minuten leestijd
Tags Dethleffs caravan

Met zes modelreeksen waarvan twee compleet vernieuwd, heeft Dethleffs komend jaar veel te bieden aan de caravanliefhebber. Voor beginnende kampeerders blijft de C-Joy een topper, die komend seizoen nog meer aan charme wint met een volledig nieuw interieur. Van de vorig jaar gelanceerde Aero verschijnt een UP versie met hefbed.

Vijf jaar is het inmiddels geleden dat Dethleffs het ranke lichtgewicht model C-Joy introduceerde. De nadruk lag daarbij op jonge gezinnen en prijsbewuste kampeerders. Tijd dus voor een upgrade met een nieuw licht houtdecor en inleg in kleur. Een fris en jong design met bijpassende stofferingen in lichtgrijs en beige of turquoise en antracietkleur die de C-Joy nog aantrekkelijker maken. Op technisch vlak krijgen alle modellen een compressorkoelkast mee. Van de vijf indelingen zijn er vier die een inhoud van 132 liter hebben. Enkel het model met lits-jumeaux moet het met 83 liter doen. Twee optionele pakketten Touring en Dynamik waarderen het uitrustingsniveau op met o.a. een Truma Therme boiler, ringverwarming, panoramisch dakvenster, een grotere watertank en schokdempers waarmee de 100 km/u toelating voor Duitsland mogelijk wordt.

Compact ruimtewonder

De Aero die vorig jaar ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan werd gelanceerd, krijgt er met de ‘UP’ versie drie varianten bij met een hefbed boven de rondzitgroep. De bediening hiervan gebeurt manueel en schept de mogelijkheid om occasionele gasten te slapen te leggen. Met afmetingen van 2 bij 1.44 meter en een 13 centimeter dikke matras die op een lattenbodem rust, is het bed vrij royaal opgevat. Van de drie modellen zijn er twee familie-indelingen. De 460 KR heeft voorin stapelbedden in de breedte; bij de 530 KR staan die vooraan in de lengte opgesteld met daarnaast nog een treinzit, ideaal als speelhoek voor de kinderen. Als derde is er de 530 ER die lits-jumeaux biedt en waarin het hefbed echt als een bed voor gasten kan worden aanzien.

Winkelwagen
Back To Top
Search