skip to Main Content
Apero 495 SG Doorzicht Naar Achteren

Design georiënteerd

Fendt Apero

14 april 20234 minuten leestijd
Tags Fendt

De Saphir is niet meer, het instapmodel van Fendt heet voortaan Apero. Een Fendt zoals je nooit eerder zag met een bijzonder trendy interieur gehuld in een al even bijzondere jas.

Fendt kan dan wel bekend staan als de caravanfabrikant van de klassieke interieurs en een traditioneel exterieurdesign, met de Apero gooit het al die waarden overboord. De Apero staat voor een nieuwe designaanpak van de Beierse fabrikant, gekenmerkt door het strak meubilair ‘Norfolk’ dat drie tinten combineert: een licht houtdecor, antracietpanelen en mat witte plafondkastkleppen. Een subtiel spel van contrasten, met een warm houtdecor over de hele lijn waarbij antraciet als eyecatcher fungeert voor het keukenblok, de keukentafel en de wastafel en mat witte plafondkastkleppen met antracietkleurige handgrepen de ruimtelijkheid bevorderen. Ook de stofferingen kleuren buiten de lijntjes, met Sunset in okergeel en Spring in zongeel met opdruk in mozaïek motief. Voor Fendt adepten is dit ongetwijfeld even slikken, maar voor designgevoelige kampeerders opent zich met het modernisme van de Apero een nieuwe caravanwereld.

Blikvanger

Niet alleen het interieur gooit het over een andere boeg ook de buitenkant baart opzien. In navolging van de topreeks Diamant krijgen alle modelreeksen de bijzonder stijlvolle achterlichten met innovatieve LED technologie die zich over de hele breedte uitstrekken en een retour naar boven tonen. Ook de gasfleskast geniet van een gewijzigd design, waarmee de binnenruimte werd geoptimaliseerd en een vlotte toegang tot de gasflessen biedt. Als decoratie wordt gebruik gemaakt van blauwe opdrukken in honinggraatpatroon. Kortom, liefhebbers van fraai design hebben voortaan geen reden meer om Fendt voorbij te lopen.

Uiterst compleet

Voor een instapmodel is de Apero zeer compleet uitgerust. Voor de opbouw wordt hamerslagplaat gecombineerd met gewapend polyester voor het dak. Verzwaarde uitdraaisteunen zorgen er voor dat de Apero op de camping stevig op zijn grondvesten staat.

Het kwalitatief meubilair staat in de spotlights van een uitgekiend lichtplan met directe en indirecte LED verlichting. De zitergonomie wordt hoog in het vaandel gedragen zowel bij rondzitgroepen als treinzitopstellingen. Dat geldt ook voor het slaapcomfort met binnenveringsmatras die op een lattenbodem ligt. Interessant detail: alle bedden zijn keurig afgerond aan het voeteinde waardoor pijnlijke confrontaties met de knieën worden vermeden. De keuken stelt alles in het werk om een lekkere maaltijd te kunnen bereiden. In de ruime laden met automatische sluiting vinden bestek, potten en pannen en ander keukengerei een plaatsje. Het aanrecht is ingevuld met een driepit fornuis met automatische ontsteking en een afzonderlijke spoelkom met mengkraan. Naargelang de indeling stelt zich de mogelijkheid van een optionele microgolfoven. Etenswaren kun je kwijt in de ranke kolomkoelkast. Ook de natte cel is een toonbeeld van efficiëntie met bank- of draaibaar toilet, wastafel en naargelang de indeling een douche.

Uitgebreid aanbod

De Apero is verkrijgbaar in zeven indelingen met een opbouwlengte van 703 tot 772 cm. Hiervan zijn er vijf indelingen op maat van koppels met hoekbed of lits-jumeaux opstelling en twee voor gezinnen met centrale rondzitgroep en stapelbedden in de lengte of de breedte. Door een veelvoud aan modellen met hoekbed en lits-jumeaux in verschillende lengtes aan te bieden vindt bovendien eenieder wel een indeling die aangepast is aan het trekvermogen van de auto.

www.fendt-caravan.com

Winkelwagen
Back To Top
Search