skip to Main Content
C'joy 480 QLK : Een Ingenieuze Indeling Waarbij De Dinettetafel Onder Het Bed Kan Schuiven

Een vrolijke toets

Dethleffs c'joy

22 februari 20234 minuten leestijd
Tags Dethleffs caravan

Vijf jaar is het inmiddels geleden dat Dethleffs het ranke lichtgewicht model c’joy introduceerde. Tijd voor een upgrade met een nieuw fris interieur.

Voor beginnende kampeerders blijft de c’joy een topper, die komend seizoen nog meer aan charme wint met een volledig nieuw interieur waarin kleuraccenten de toon zetten. De nadruk ligt nog steeds op jonge gezinnen en prijsbewuste kampeerders voor wie niet alleen de omvang en het gewicht doorslaggevend zijn, maar ook de prijs bepalend is. Door zijn geringe opbouwlengte van 2.12 m is de c’joy de ideale reiscaravan die ook door compactere auto’s met een kleinere motor kan getrokken worden.

Verjongingskuur

De vernieuwing komt volledig op het conto van het interieur dat de kaart trekt van een fris en jong design met antracietkleurige wanden en meubilair met een licht houtdecor waarin dwarslopende nerven de ruimtelijkheid bevorderen. Hierbij worden crèmekleurige plafondkastkleppen gecombineerd die onderaan een lichtgroene inleg tonen. Ook de stofferingen harmoniëren. Karpan gaat voor de klassieke aanpak met lichtgrijze zitkussens en beige rugkussens. Iets gewaagder is Timor met een combinatie van antraciet en turquoise. Ecologisch bovendien want het polyestergaren is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen. Alle modellen krijgen voortaan een compressorkoelkast mee die zowel op 12V als 230 V functioneert. Van de vijf indelingen zijn er vier die een inhoud van 132 liter hebben. Enkel het model met lits-jumeaux moet het met 83 liter doen. Alle keukenblokken zijn uitgerust met een drie pit fornuis.

Pakketten

Twee optionele pakketten waarderen het uitrustingsniveau op. Voor 710 euro extra voorziet het Touring pakket in een Truma Therme boiler, ringverwarming en een panoramisch dakvenster van 50 bij 70 cm met hef- en kantelfunctie. Kies je voor het Dynamik pakket dan geniet je voor 1425 euro van een grotere watertank (44 liter), een verrijdbare vuilwatertank van 22 liter, een serviceluik, een reservewielhouder, anti-slingerkoppeling en schokdempers waarmee de 100 km/u toelating voor Duitsland mogelijk wordt. Optioneel kan de natte cel van alle c’joy modellen uitgerust worden met een douche.

Ruime keuze

De c’joy is verkrijgbaar in vijf indelingen met een prijskaartje dat schommelt tussen 18.700 tot 21.000 euro, een MTM tussen 1100 en 1200 kg en een totale lengte die varieert van 622 tot 714 cm. Wie meer laadvermogen wil, kan kiezen voor een gewichtsverhoging van 1200 tot 1500 kg, afhankelijk van het model. Twee indelingen met stapelbedden spitsen zich toe op families. In de compacte 410 LK worden die vooraan gecompleteerd door een treinzit. De grotere 480 QLK is een atypische ruimte-indeling waarin de zithoek zich vooraan voor het dwars geplaatst bed bevindt waaronder een enorme bergruimte schuilt. De andere drie indelingen zijn op maat gemaakt van reislustige koppels met een dwarsbed in de 420 QSH, lits-jumeaux in de 460 LE en een hoekbed in de 480 FSH. Alle drie met een klassieke treinzit.

Info: www.dethleffs.be

Winkelwagen
Back To Top
Search