skip to Main Content

Een voorbereide kampeerauto is er twee waard

10 januari 20233 minuten leestijd

Niets erger dan je vakantie vergald te zien door mankementen. Om van een zorgeloze vakantie te genieten met je kampeerauto kun je dan ook best volgende voorbereidingen in acht nemen.

Accu

Alvorens te vertrekken moet je je ervan verzekeren dat de accu van het woongedeelte zich in goede staat van onderhoud bevindt en volledig opgeladen is. Heb je een twijfel over de goede werking van de accu, vervang die dan. Hiermee voorkom je veel ergernis en tijdsverlies tijdens je kostbare vakantie. Het opladen van de accu doe je door de kampeerauto 48 uur op het net aan te sluiten. De accu is een vitaal element in de kampeerauto want de koelkast, verwarming, verlichting, elektrisch bed, waterpomp enz. werken niet zonder voldoende accuspanning. Bij een accuspanning onder de 11.5 V treedt er een veiligheid in werking die alle apparaten uitschakelt.

Thermokoppel

Het is belangrijk om de brander/thermokoppel/piezzo/schoorsteen en de verwarmingsketel schoon te laten maken en te controleren. Dit moet normaal gesproken elk jaar gebeuren, 90% van de koelkasten en verwarmingsketels die tijdens de vakantie in storing vallen op de gasstand zijn te wijten aan een vuile brander/thermokoppel/piezzo/schoorsteen.

Gereedschap

Voor modellen die voorzien zijn van een bed met elektrische bediening is het belangrijk dat je een accu-tol met een doppen set mee neemt want als deze bedden in storing vallen dan moet je die op manuele wijze bedienen. Dit gebeurt door middel van een moer of een inbus insteek te bedienen op de kop van de motor. Zonder gereedschap kun je het bed niet verplaatsen.

Reservesleutels

Zorg dat je 2 paar reservesleutels meeneemt. Dit klinkt misschien overdreven maar het komt zeer vaak voor dat de mensen hun sleutels in het bergruim per vergissing opsluiten of natuurlijk gewoon verliezen, verdeel de sleutels over verschillende personen in je entourage. Zelfs als je niet handig bent, is het belangrijk om een standaard gereedschapskist mee te nemen

Update

Voor een zorgeloos televisiegenot is het belangrijk dat je bij je kampeerautospecialist navraag doet naar eventuele updates van de software van je ontvanger/decoder/antenne. Dit geldt natuurlijk ook voor je GPS.

Gasaansluitingen

Vergeet niet dat de aansluitingen van de gasflessen niet overal hetzelfde zijn in Europa. Vraag je specialist naar de juiste koppeling en verloopstukken. Plaats ook filters op de gasflessen want in het buitenland is het gas vaak meer verontreinigd dan in eigen land.

Zekeringen

Ook is het belangrijk dat je reservezekeringen meeneemt en dat je de 220V kabel controleert op een intacte isolatie en eventuele verloopstekkers.

Checklist

Controleer ten slotte of alle functies van de kampeerauto correct werken, maak een check list.

This Post Has 0 Comments

Geef een reactie

Winkelwagen
Back To Top
Search