skip to Main Content

Veelzijdig talent

4 januari 20232 minuten leestijd

Kampeerbussen zijn enorm populair. Dit type kampeervoertuig wordt enorm gesmaakt door de consument om verschillende redenen. Het is zeker niet omwille van een lagere prijs, want die verschilt nauwelijks van die van de kampeerauto.

Polyvalent

De eerste reden waarom de consument kiest voor de kampeerbus is het dubbel gebruik. In vele bussen zitten de kasten opzij en kan het bed achteraan gedemonteerd worden zodat er ruimte vrijkomt. De kleine zelfstandige kan dan gedurende de werkweek zijn materialen inladen. In het weekend kan de familie er op uittrekken voor een korte vakantie.

Wendbaarheid

Een tweede pluspunt van de kampeerbus is zijn wendbaarheid. De basis voor de bus bestaat uit een lege camionette en de afmetingen zijn eerder beperkt. Dit komt het rijgedrag ten goede en in de kleine dorpjes vindt de bus gemakkelijk doorgang, wat met een grotere kampeerauto soms een probleem oplevert. Denk er ook aan dat je de bus op een gewone parkeerplaats in het centrum van de stad kwijt kan, daar waar de kampeerauto dikwijls geweerd wordt.

Laadvermogen

Bijkomend voordeel van de kampeerbus is dat die door zijn beperkte afmetingen minder weegt en er voldoende laadvermogen over blijft. Dit is belangrijk wil je een luifel plaatsen of een fietsenrek of zelfs die zware elektrische fietsen meenemen op reis.

Winkelwagen
Back To Top
Search