skip to Main Content
Globetrail 590C

Moduleerbaar ruimtegenie

Dethleffs Globetrail 590 C

20 maart 20236 minuten leestijd

Hoewel Dethleffs nog maar pas zijn eerste stappen maakte binnen het kampeerbussegment, krijgt de Globetrail reeks al versterking van een model op Ford Transit. De Globetrail 590 C is een op klassieke leest geschoeide kampeerbus die op slechts zes meter nieuwe maatstaven zet met een dubbele bodem, een innovatieve natte cel en tal van praktische details.

Na jaren van afwezigheid heeft Dethleffs zich in 2021 aan een kampeerbus gewaagd. Eerst op Fiat, nu op ook Ford Transit. Het is nooit slecht om als één van de laatste fabrikanten op de kar te springen. Je kan leren uit de fouten van de anderen en kan het concept op een totaal andere manier benaderen. En dat is nu net wat Dethleffs doet met de Globetrail 590 C. Het grootste verschil met de rest van de familie is het basisvoertuig waarvoor de keuze uit ging naar een Ford Transit met hoog dak van de nieuwste generatie, met voorwielaandrijving en een lage-emissie 2.0-liter TDCi Ford EcoBlue motor, handgeschakelde zesversnellingsbak, cruisecontrole, bestuurdersairbag, alsook een elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP), hulp bij het wegrijden op een helling, tractiecontrole, hulpremsysteem, extra zijwindassistentie en stabiliteitscontrole voor aanhangwagens. De basismotor is een krachtige viercilinder van 130 pk (96 kW). Optioneel kan gekozen worden voor een 170 pk (125 kW) motor. Beide versies zijn verkrijgbaar met handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

Ruimer dan je denkt

In een uiterst knus houtdecor met elegante vormgeving brengt de Globetrail 590 C op zes meter een bekende en beproefde indeling waarin een zitgroep bestaande uit een bank met draaibare cabinezetels aangevuld wordt door een natte cel met tegenoverstaande keuken en een dwars geplaatst tweepersoonsbed achteraan. Toch voelt het interieur nooit bekrompen aan. Daarvoor zorgt onder meer de opengewerkte cabine met aan weerskanten praktische schabben die naadloos aansluiten op de plafondkasten. Opdat je niet aan de handgrepen zou blijven hangen, koos Dethleffs voor greeploze kastkleppen. Het strakke karakter wordt ook benadrukt door de verzonken touchspots die de Globetrail 590 C ’s avonds in een gezellige lichtsfeer laten baden.

Ingenieuze keuken

Een schitterende vondst in de keuken zijn de keukenlades die zowel langs binnen als langs buiten kunnen geopend worden. Hierdoor kun je optimaal van het buitenleven genieten als de schuifdeur open staat. Bijzonder praktisch is ook de, op ooghoogte geplaatste, 84 liter compressorkoelkast wat voor een gemakkelijke bereikbaarheid zorgt. Voor het gebruikscomfort werd er boven afzetvlak i.p.v. een kast voorzien. Het fornuis en de gootsteen genieten beiden van een afdekplaat waarmee je desgewenst werkoppervlak kan vormen. Een optionele uitklapbare plank in de doorgang naar buiten breidt de gebruiksmogelijkheden van de keuken verder uit.

Opvallend badkamerconcept

Nog een eyecatcher is het geheel nieuw ontwikkelde comfort-badkamerconcept in antracietkleur dat een belangrijke bijdrage levert aan de open, ruime woonsfeer in de Globetrail 590 C. Die kun je dankzij een ingenieuze constructie quasi in ruimte verdubbelen tot een oppervlakte van 87 bij 47 cm met een stahoogte van 1.94 meter, wat ongewoon groot is voor een kampeerbus en een ruime douche-oase creëert. In dagdagelijkse configuratie biedt de natte cel voldoende ruimte voor onbelemmerd gebruik van wastafel en toilet. Wil je douchen, dan kun je de natte cel uitbreiden door het deel van het dwarsbed dat aansluit op de natte cel op te klappen, de panelen en kleerhanger te verwijderen zodat het deel van de douchebodem dat hieronder schuil gaat, vrij komt. Met een lamellendeur in matglaslook scherm je de ruimte af. Leuk detail: de doucheslang kan ook door het raam naar buiten worden geleid: ideaal om zand af te spoelen, wetsuits schoon te maken of uw trouwe viervoeter te wassen. Bij niet gebruik bevindt zich onder het bed een klassieke onderkast met kleerhanger.

Deelbaar bed

Achteraan in de 590 C kun je met z’n tweeën genieten van complete rust in een aangename setting. Voor een gezonde en rustgevende slaap zorgen de ergonomische schotelveren die zich precies en individueel aanpassen aan de wervelkolom en het lichaam op de juiste plaatsen ondersteund. De achterdeuren zijn afgewerkt met fraaie kunststof panelen waarin de zonweringen keurig zijn geïntegreerd zodat je ook rechtop zittend tegen de deuren kan leunen zonder hinder van het koude metaal of uitstekende raamkozijnen. Op koude dagen zorgen de verwarmde achterruiten voor extra comfort en onbelemmerd uitzicht. Maar het is bovenal ook de moduleerbaarheid die het nachtgedeelte van de 590 C op een hoger niveau brengt. De deelbare bedbodems klappen moeiteloos omhoog en kunnen samen met de matras veilig tegen de zijwand opgeborgen worden, zodat er een middenpad ontstaat dat als garage gebruikt kan worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om het tweepersoonsbed op te splitsen, zodat er achterin een eenpersoonsbed ontstaat en ruimte voor de douche-oase. Ook de praktische kant werd niet vergeten. Zo is de linker opbergbox onder het bed voorzien van een ergonomische uittrekbare houder voor gasflessen zodat je de zware cilinders gemakkelijk kan verwisselen  zonder gezwoeg.

Doorlopende dubbele bodem

Een kampeerbus op Ford Transit biedt door zijn hoogte nog meer mogelijkheden. Zo geniet dit model van een dubbele bodem waarin alle leidingen ondergebracht zijn en uitneembare vloerpanelen toegang verschaffen tot handige bergruimtes. Het dubbel bodemconcept zorgt voor extra isolatie en creëert een volledig vlakke vloer van de cabine naar het achterste gedeelte met een royale stahoogte van 1.94 meter in de woonruimte. De nieuwe Globetrail 590 C is vanaf augustus te zien bij de Dethleffs-dealers.

 

www.dethleffs.be

Winkelwagen
Back To Top
Search