skip to Main Content
La Strada Regent EB: Een Klassebak Van Formaat

Zin voor detail

La Strada Regent EB

20 april 20234 minuten leestijd

Met de EB op Sprinter verenigt La Strada de hoogstaande interieurkwaliteit met de troeven van Mercedes. Een absolute aanrader voor wie een kwaliteitsvolle kampeerbus zoekt met enkelbedden.

Op net geen 7 meter biedt de nieuwe Regent EB een hoogwaardige kampeerbus met lits-jumeaux. Hiermee is hij 1.04 meter groter dan de Regent S die een klassieke opstelling met dwarsbed achteraan biedt. Maar de extra meter komt niet alleen de bedden te goed die uitpakken met lengtes tot 2.05 meter, ook de natte cel geniet van de extra ruimte die een nieuw type waskom presenteert. Kortom, een optimale ruimte-indeling met voldoende leef- en slaapruimte. In het salon is het bijzonder goed zitten zowel in de draaibare cabinezetels als de zitbank met verschuifbare zitting. De ovalen tafel op centrale poot laat zich eenvoudig in alle richtingen verplaatsen zodat iedereen vlot kan aanschuiven. Tijdens het rijden verdwijnt ze in het bergcompartiment boven de cabine. Ook het keukenblok is een toonbeeld van efficiëntie met een uiterst kwalitatieve RVS combinatie van spoelkom en tweepitfornuis met elektronische ontsteking, waarop een robuuste gietijzeren rooster ligt. Bij niet gebruik verdwijnen beiden onder een glazen afdekplaat, die desgewenst als afzetvlak kan dienen. Het ontbreekt trouwens niet aan werkruimte met aan de zijkant van het keukenblok een uitklapbaar aanrecht en aansluitend richting bedden een halfhoge kast, opgesplitst in laden en een compartiment met kleerhanger. Alles samen biedt de EB in het keukenbereik maar liefst acht laden. Aan de overkant completeert de kolomkoelkast met dubbele deurbediening en absorptie of optioneel compressortechnologie de keukenuitrusting.

Creatief met ruimte

De centraal geplaatste natte cel met vleugeldeuren is een toonbeeld van efficiëntie. Op een gemeenschappelijk platform verzamelt ze de douche, toilet en waskom. Door de optimale opstelling geniet je van ruim voldoende beenruimte op het toilet. De opklapbare waskom toont zich nuttig wanneer nodig en verdwijnt van het toneel wanneer je wil douchen. Achteraan geniet je van het comfort van twee enkele bedden met Froli slaapsysteem, waarvan één een lengte van 205 cm laat optekenen. Zelden gezien in een kampeerbus. De bed-uitbreiding maakt het mogelijk om de twee bedden samen te voegen en over een ruim slaapvlak te beschikken. Bijzonder detail is de carrosserie-uitbouw langs beide kanten waardoor het bovenlichaam van meer bewegingsvrijheid geniet. Onder de voeteinden bevinden zich tal van praktische laden en onder de hoofdeinden schuilt een ruime bergruimte die toegang biedt tot de boordtechniek als gascompartiment, verwarming en batterij. Die is zowel langs binnen met een luikje als langs buiten via de achterdeuren toegankelijk. Met deels opgeklapt bed, kun je hier twee fietsen kwijt. Boven de bedden is rondom kastruimte voorzien.

Sprinter

Basis van de Regent EB is een Sprinter bestelwagen van 6.97 meter die in 10 lakkleuren verkrijgbaar is waarvan 5 optionele metaalkleuren. Een optie van 2210 euro. Hij wordt aangedreven op de achterwielen met een standaardmotor van 170 pk of 190 pk variant als optie.

Het MTM bedraagt 3.5 ton en 4.1 ton als je voor de optionele vierwiel aangedreven versie kiest. In standaarduitvoering geeft dat een laadvermogen van zo’n 370 kg. Naargelang de gekozen motor kun je 2.8 of 3.5 T op sleeptouw nemen. Bijkomende troef van de Sprinter zijn de talrijke vaak optionele veiligheidssystemen als stembediening, afstandsradar, 360° camera, zijwindassistent, rijstrookassistent, dodehoekassistent, vermoeidheidsassistent, verkeersbordherkenning en regensensor. Zoals alle La Strada modellen, beschikt de EB over een technische dubbele bodem.

Gepersonaliseerd

Elke La Strada is zowaar uniek en biedt de mogelijkheid tot het vergaand personaliseren van het voertuig. Zo kun je kiezen uit crème of grijskleurige wanden zonder meerprijs, tien meubelvarianten met ‘walnoot’ als standaarddecor en de overige als optie. Hierbij kun je vijftien soorten kastfronten combineren waarvan 14 optioneel en 17 stofferingen waarvan 4 standaard. Deze enorme keuze maakt dat je wellicht nooit twee identieke modellen zal tegenkomen. Prijs vanaf € 92.779. Leuk om weten: je droomvoertuig configureren kan online.

www.lastrada-mobile.de | www.antwerpmotorhomes.be

Winkelwagen
Back To Top
Search