skip to Main Content

7 redenen om voor France Passion te kiezen

Camper reisformule

15 februari 20236 minuten leestijd
Tags France Passion

Sinds het begin heeft France Passion al onze camperavonturen begeleid. Het is voor ons een onmisbare gids om gemakkelijk een overnachtingsplaats te kunnen vinden tijdens al onze reizen in Frankrijk. Waarom houden we er van en bevelen we hem warm aan ? Ontdek hier onze 7 redenen !

Ben je op zoek naar een toffe overnachtingplaats of een gastvrije camping, geniet je graag af en toe van een bivak midden in de natuur, …. Het is niet altijd gemakkelijk om een plaats te vinden om te overnachten! Met motorhomes die alsmaar aan populariteit winnen, denken sommigen zelfs dat deze vrijheid onmogelijk is geworden. We hebben nog nooit problemen gehad. Tijd en ervaring hebben ons in staat gesteld om onze flair te ontwikkelen, en om tips en trucs te vinden voor onze reizen. Eén van deze tips en trucs is de France Passion formule, bestemd voor reizigers met een motorhome of een kampeerbus. Deze formule profileert zich als ‘dé gids van landelijke, gastronomische en gastvrije plaatsen voor campers op boerderijen bij landbouwers, wijnbouwers, producenten, ambachtslieden…’.

1. Landelijke overnachtingsplaatsen midden in de natuur

Als we moeite hebben om een leuke plek te vinden, kunnen we altijd rekenen op onze favoriete gids om een rustige, landelijke natuurplek te vinden waar we niemand tot last zijn. En dat is best goed! Vandaag de dag is France Passion een netwerk van meer dan 2000 wijnbouwers, boeren, producenten en ambachtslieden die aanwezig zijn in 91 departementen en die campers en kampeerbussen verwelkomen voor een nachtje op hun domein.

Een rustige en veilige plek om te overnachten in een camper. Dit is de enige verbintenis die France Passion-gastheren aangaan! Het is niet de bedoeling om een echte camperplaats te worden. We overnachten aan het huis van de gastheer, dus het spreekt vanzelf dat we onze komst signaleren met een klein beleefdheidsbezoekje.

Sommige gastheren bieden echter ook water aan, en andere hebben hun infrastructuur nog meer uitgebreid om ons nog beter te kunnen ontvangen (elektriciteit, mogelijkheid tot het lozen van afvalwater en wc cassettes, vuilnisbakken, douches, picknicktafels…).

France Passion, een uitnodigingsformule sinds 1993

France Passion bestaat sinds 1993. Het is een journalist gespecialiseerd in wijndomeinen, Pierre Ginoux, zelf een motorhomegebruiker, die aan de oorsprong ligt. Toen hij zag dat steeds meer campers de wijngaarden van Zuid-Frankrijk doorkruisten, kwam hij op het idee om een netwerk van gemotiveerde wijnbouwers te ontwikkelen, die motorhomes op hun landgoed verwelkomen. Briljant, nietwaar?

2. Bezoek de regio’s van Frankrijk en hun terroir

Wat we vooral leuk vinden als we een Franse regio gaan ontdekken, is dat we haar attracties, haar specialiteiten, kortom, alles wat die streek zo rijk maakt, kunnen leren kennen. Omdat we gestationeerd zijn bij producenten, wijnmakers, ambachtslieden, is dit net wat France Passion ons aanbiedt. We vertoeven immers in het hart van de regio.

Het netwerk strekt zich uit over het hele land. In de gids en op de kaart van Frankrijk vind je alle gastheren gerangschikt per departement. U vindt er ook alle informatie die u nodig heeft: de activiteit van de gastheer, het aantal beschikbare plaatsen, of de gastheer een voorkeur heeft voor het tijdstip van aankomst, enz.

3. Proef lokale en in Frankrijk gemaakte producten

Deze ontmoeting met het terroir biedt ons de mogelijkheid om lokale producten te proeven. Soms hebben de gastheren zelfs een kleine winkel voor directe verkoop. We hadden de mogelijkheid om een lokaal ontbijt te nemen in de Noordelijke Elzas, dankzij het brood en de producten van de Steinbachse boerderij en een goede koffie van het huis (wat een groot verschil met onze gebruikelijke oploskoffie!).

4. Direct contact met de natuur en dieren

Als er iets leuks aan France Passion is, is het ook de mogelijkheid om vaak te midden van boerderijdieren wakker te worden. Geiten, paarden, koeien, hanen, zelfs varkens of lama’s, het is vaak iets heel ongewoons zoals hier in Lotharingen! Degenen die met kinderen reizen stellen het over het algemeen op prijs, vooral omdat sommige gastheren educatieve boerderijactiviteiten ontwikkelen en rondleidingen op hun boerderijen aanbieden.

5. Ontmoetingen met gepassioneerde vakmensen

Wat ons vooral bevalt, is de mogelijkheid om achter de schermen van de ambachten te kunnen kijken om zo te ontdekken waar het echt om draait, om de realiteit van het dagdagelijkse leven van producenten en ambachtslieden te leren kennen: beroepen vol passie, die niet altijd gemakkelijk zijn…

Ook al hebben ze door al hun activiteiten niet altijd de tijd, toch zijn er nog steeds veel uitwisselingen. Je ontmoet mensen die even gepassioneerd als opwindend zijn. Mensen met vaak atypische achtergronden. En voor sommigen kan dit een echte kick zijn… zoals Frédérique van het Atelier Pure Laine in de Orne (Perche).

6. Ontdek Frankrijk voor slechts 36 euro

De France Passion-plaatsen zijn gratis. Om gebruik te kunnen maken van het netwerk van France Passion, hoef je alleen maar de gids te kopen die elk jaar in maart wordt gepubliceerd. Elk jaar is er een update van nieuwe gastheren die hun domein open stellen om gasten te ontvangen. Zodra je de gids koopt, word je automatisch lid van France Passion en gastlid. Je ontvangt een lidmaatschapskaart met je lidmaatschapsnummer en een sticker om op de voorruit van je camper te plakken.

7. Nog makkelijker met de France Passion app

France Passion heeft sinds 2020 ook een app die het gebruik van het netwerk nog gemakkelijker maakt, zoals om de etappes rond je perimeter te zien. Gastenplaatsen, raadpleging van je reisdagboek, commentaar van andere leden, foto’s, feestelijke evenementen bij de gastheren… Alles zal nu toegankelijk zijn vanaf een mobiele telefoon.

 

Uitsluitend te koop bij Kampeerwereld

Kampeerwereld is de exclusieve verkoper in België van de France Passion-gids. Het pakket met daarin de gids met gastendomeinen, de lidkaart, een sticker om op de voorruit van je voertuig te bevestigen en de kaart van Frankrijk met alle domeinen, alsook het gebruik van de app word je aangeboden voor de prijs van 36 euro, inclusief verzendkosten. Elk jaar verschijnt er een nieuwe gids. Voor bestellingen kun je terecht in onze webshop : Shop - Kampeerwereld

Winkelwagen
Back To Top
Search