Ga naar hoofdinhoud

De Style vinden we terug in 6 varianten. Eén met vrijstaand bed, een model met lits-jumeaux, twee uitvoeringen met vast dwarsbed en kinderkamer en een klassieke indeling met vooraan een langsbed annex natte cel. De 420 D tenslotte is de allerkleinste in de reeks die we even van dichtbij bekijken.

Style 420 D

Wil je als koppel een kleine caravan die achter elke middenklasse auto past, maar ben je niet tevreden met een “basic” model, dan is de 420 D beslist een goede keuze.  Op de fronten van de bovenkasten wordt het lichthouten meubeldecor Taro doorbroken met twee fijne rondomrond lopende horizontale chromen lijnen. De bovenkasten zijn bovendien in de hoeken elegant afgerond. De stoffering Rebecca, dat voornamelijk uit blauw bestaat met een knipoogje naar jeansstof, geeft deze Style een jong karakter. Variant Sofia in een afwisseling van grijze stof en donker kunstleder, laat de 420 in sierlijke luxe stralen.

Binnenkijken

Links naast de ingang bevindt zich een klassiek salon met twee zitbanken. Klassiek is eigenlijk niet het juiste woord. LMC plaatst de sterk afgeronde tafel ietwat schuin, zodat je makkelijk toegang vindt tot de zitplaatsen. De natte cel, eveneens volledig in het meubeldesign Taro, straalt een warme sfeer uit en biedt vooral heel wat opbergmogelijkheden. Het kookblok met een donker werkblad in imitatie van zwarte steen, zit naast de deur met de koelkast netjes boven de as van de caravan, wat de gewichtsverdeling en wegligging ten goede komt.

Zoete dromen

Tegenover de keuken vinden we nog een volwaardige hangkast. Vooraan slapen twee personen in een vast dwarsbed op een comfortabele lattenbodem en een ergonomische koudschuimmatras. Onder dit bed zit een zee aan bergruimte. Wanneer het salon daarenboven nog omgebouwd wordt, kunnen vier personen de nacht in de 420 D doorbrengen.

Technisch

Met een binnenlengte van 4,36 en een binnenbreedte van 2,08 meter biedt dit huisje op wielen al wat je nodig hebt tijdens de kampeervakantie, met net dat tikkeltje meer aan uiterlijke luxe dan wat we normaal bij een basis instapmodel terug vinden. Een leeggewicht van 941 en een MTM van 1300 kilogram maken daarenboven nog eens dat de rondtrekkende caravanner geen probleem zal ondervinden om vlotjes te toeren met de Style 420 D.

LLT

Laten we ook nog eens benadrukken dat een LMC caravan omwille van de Long Life Technologie een opbouwwaterdichtheidsgarantie geniet van liefst 12 jaar. Waterinsijpeling krijgt geen kans bij deze fabrikant. (PE)

 

Info: DKW Caravans, tel. 056 40 16 20, www.dkwcaravans.be – www.lmc-caravan.com

Kampeerwereld en zijn Franstalige tegenhanger Camping & Loisirs is op tien jaar tijd uitgegroeid tot dé referentie in mobiele recreatie. Uitgever en hoofdredacteur William Smesman heeft 13 jaar ervaring als redactiesecretaris gecombineerd met de passie voor kamperen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Back To Top
Zoeken
Winkelwagen